DELA

Många fulla på helgnätterna

Polisen hade arbetsdryga nätter under veckoslutet. Natten mellan lördagen och söndagen greps ett flertal personer för tillnyktring.
En person som påträffades liggandes i en snödriva skjutsades hem och lades i värmen i sin säng, som polisen skriver i ett pressmeddelande.
Ett flertal anmälningar om bråk samt slagsmål inkom också till polisens kännedom.
Också natten mellan fredagen och lördagen var det mycket oro på stan.
Bland annat misstänks en misshandel på en av stadens restauranger. En mansperson slog till två andra personer i ansiktet så att blodvite uppstod. Polisen utreder ärendet.
En bilförare kunde misstänkas för rattfylleri.
Polispatrullen påträffade fordonet och dess förare på Nya Godbyvägen i Mariehamn kl. 23.20 och föraren blåste i polisens alkometer som visade 1,6 promille alkohol i utandningsluften. Personen greps och fick natthärbärge hos polisen.
De misstänkta är nu förhörd för misstänkt grovt rattfylleri och i samband med förhöret blev personen delgiven temporärt körförbud.
Klockan 02.05 var det dags för en misstänkt rattfyllerist. En polispatrull påträffade ett fordon på Krokensvägen i Mariehamn som de beslöt sig för att kontrollera och föraren blåste 1,24 promille varvid personen tilldelades misstanke om grovt rattfylleri. Personen fick sova ruset av sig och är förhörd och delgiven temporärt körförbud. (ka-f)