DELA

Man omkom i bilolycka på Lemlandsvägen

En man omkom i en bilolycka vid Västerkalmare vägskäl på Lemlandsvägen under natten mellan fredag och lördag.
Larmet kom vid kvart över ett på natten. Så här skriver polisen i ett pressmeddelande:
”Strax efter klockan 01.00 meddelade alarmcentralen Ålands polismyndighet att det inträffat en trafikolycka vid Lemlandsvägen någonstans mellan Kalmarnäs och Önningeby och att ambulans var på väg till platsen.

Två polispatruler åker ut till den aktuella platsen och kan konstatera att det inträffat en singelolycka ca 250 m öster om Västerkalmare vägskäl. En personbil hade framförts längs Lemlandsvägen i ostlig färdriktning och kört av vägen till vänster. Spår av bilen kunde konstateras på en sträcka av ca 130 m. I samband med avåkningen hade bilen slagit emot en infart och sedan sannolikt voltat för stanna på en åker.

Bilen erhöll omfattande skador. En mansperson påträffades utanför bilen och fördes med ambulans till akuten där man konstaterade att han var avliden vid ankomsten till akuten. Med i bilen färdades ytterliggare en mansperson som erhöll lindriga skador. Anhöriga till den avlidne har informerats av polisen.

Ålands polismyndighet har inlett en förundersökning i ärendet. Polisen önskar komma i kontakt med vittnen som kan ha observerat händelsen. Polisen är särsklit intresserade av iakttagelser från Östra Utfarten samt rondellen mot Lemlandsvägen samt även på Lemlandsvägen. Den aktuella tiden för observationer är strax innan 01.00 fram till ca 01.15.”

Minna Wallén
minna.wallen@nyan.ax