DELA

”Man har hemmet med sig på resan”

– Vi med husbil delar ju samma intresse.
Det säger Anneli Lundgren som var en av de cirka 50 åländska husbils- och husvagnsägare som var på plats när Ålands Caravan Club ordnade sin andra fritidsmässa på lördagen.
Solen skiner och grilldoften stiger mot skyn när Ålands Caravan Club för andra året i rad ordnar sin caravan- och fritidsmässa denna majlördag. Ett femtiotal husbils- och husvagnsägare har tagit sina fordon till området vid Österlden för att träffas och utbyta erfarenheter.
– Det är en rolig grej. Det är både en caravanmässa och ett familjejippo, säger Ralf Enholm som är ordförande för Ålands Caravan Club.
Själv äger Ralf en husvagn som han köpte för fem år sedan.
– Tidigare hade jag båt. Men efter en regnig sommar när vi inte hade kommit ut med båten så bestämde vi oss för att skaffa husvagn. Man är inte beroende av vädret då. Vi kör ju på vintern också, säger han.
På andra sidan planen har några personer sökt skydd för solen inne i en husbil. Det är Anneli Lundgren, Fritz Lundgren, Kirsti Vördgren, Sven-Erik Vördgren och Anita Karlsson som sitter runt bordet och tar sig en kaffe.
– Man har hemmet med sig på resan, svarar Anneli på frågan om varför de har valt att skaffa husbil.
Läs mer i papperstidningen!

Alfons Röblom