DELA

Man häktad misstänkt för våldtäkt

En åländsk man i 50-årsåldern har häktats misstänkt för våldtäkt, misshandel och grov stöld. Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.
Det var i måndags eftermiddag som polisen fick in en anmälan om ett inbrott i ett egnahemshus i Mariehamn. Gärningsmannen hade tagit sig in i huset genom att krossa en glasruta. Polisen lyckades säkra en del spår på platsen och kunde konstatera att en del egendom var försvunnen från huset.

Senare på kvällen fick polisen in ytterligare en anmälan. Den här gången gällde det en misshandel som inträffat i en privat bostad i Mariehamn och den misstänkte mannen greps på platsen. Polisen skriver att det under utredningen framkommit uppgifter som gör att samme gärningsman också kan misstänkas för inbrottet. Dessutom har det framkommit att den misstänkte mannen under en längre tid har varit våldsam och förgripit sig på målsägaren.

Den misstänkte mannen, som är från Åland och i 50-årsåldern, häktades på torsdagen. Han är misstänkt för våldtäkt och tvingande till sexuella handlingar vid flera tillfällen under den gångna sommaren. Dessutom är han misstänkt för grov stöld och misshandel.

Polisen är förtegen om detaljerna i ärendet och vill inte svara på några frågor när Nya Åland ringer och ber att få tala med förundersökningsledaren, för att få klarhet i hur många målsägande det rör sig om och vilken relation målsägande och gärningsmannen har till varandra.

Minna Wallén-Widung

minna.wallen@nyan.ax