DELA

Man gripen för våldtäkten vid Nabben

Polisen grep idag på förmiddagen en man i 30-år åldern misstänkt för övergreppet. Mannen är tillfälligt bosatt på Åland.

Såhär skriver polisen i ett pressmeddelande som nytt skickade ut:
”Polisen har också gjort husrannsakan i den bostad där han bott för att säkra bevis och tagit i beslag den bil som han troligen använt. Polisens kriminaltekniker kommer att påbörja den tekniska undersökningen av bilen imorgon fredag. Det första förhöret görs med mannen för tillfället.
Polisen är mycket tacksam för all den information vi fått vilket lett till ett gripande. Polisen är fortfarande intresseras av tips och iakttagelser som rör brottet.
Polisen nås på telefon 527108 eller 527100

En ung kvinna anmälde sent på kvällen den 6 december att en man förgripit sig på henne en bit från Nabbens småbåtshamn i Mariehamn. Kvinnan hade tvingats in i en bil i närheten av Ålandsbanken i Strandnäs varefter mannen kört via Hindersböle till vägen ner till Nabbens småbåtshamn där övergreppet skett. Efter övergreppet hade han kört kvinnan tillbaka till Strandnäs. Övergreppet skall ha skett någon gång mellan 21.00 till 22.00-tiden. Brottet rubriceras som våldtäkt.”