DELA

Man dömd för våldtäkt på kryssningsfartyg

En 32-årig man har dömts till villkorligt fängelse för bland annat våldtäkt ombord på Viking Lines fartyg m/s Gabriella i januari.

Det var under en kryssning med fartyget som våldtäkten ägde rum i slutet av januari. Målsägande, en kvinna, har för rätten beskrivit hur hon hörde rop utanför sin hytt. Hon försökte vid flera tillfällen säga till personerna utanför att vara tysta, och vid det sista tillfället hoppade den nu dömde mannen in i hennes hytt varpå dörren gick fast bakom honom.
Mannen ska sedan på olika sätt ha försökt tvinga kvinnan till flera sexuella handlingar, och slutade inte trots att kvinnan flera gånger sade till honom och också försökte slå till honom i tinningen. Han ska ha hållit fast och brottats med kvinnan, som först efter att mannen lämnat hytten kunde springa till fartygets information för att anmäla våldtäkten. Kvinnan fick rispor och blåmärken på kroppen av det inträffade och har mått psykiskt dåligt efteråt.

Mannen dömdes till villkorligt fängelse i ett år och sex månader. Därifrån dras den tid som han suttit häktad sedan brottet begicks, vilket är fyra månader och fem dagar.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax