DELA

Magnus Åkerlind prisad för sin insats för jorden

JCI utsåg Magnus Åkerlind från SaveThePlanet.ax till TOYP Sweden (Ten Young Outstanding Persons of the World), skriver JCI i ett pressmeddelande.
TOYP är en internationell tävling för deltagare mellan18 till 40 år och den arrangeras av JCI. Tävlingen belönar framstående ledare som på ett positivt sätt har bidragit till individers eller samhällets utveckling.
Juryn motiverade Åkerlinds pris så här:
– Magnus Åkerlind har med energi och en stark övertygelse gått från ord till handling. Han har därmed påverkat allt från multinationella företag, politiker och hela vägen till den enskilda människan att stanna upp och sätta in sig i naturfrågorna och vad vi gör med jordens resurser. I en tid när det är svårt att nå fram i mediebruset har Magnus lyckats bryta igenom och på så vis sett till att tusentals personer har fått se filmen HOME. Detta har skett genom att lägga massor med tid och energi men också med en egen ekonomisk risk. Med fler människor som är lika engagerade som Magnus går vårt samhälle absolut mot en ljusare och bättre framtid.
Alla vinnare i TOYP Sweden 2011 är Sebastian Stjern ”Moral and/or environmental leadership”, Magnus Åkerlind ”Cultural achievement”, David Lillo ”Humanitarian and/or voluntary leadership”, Gustav Borgefalk ”Business, economic, and/or entrepreneurial accomplishment” samt Christian Sjöberg ”Scientific and/or technological development”. (ns)