DELA

Lussefest med Åland24 som tema

Ålands lyceums julfest hade Åland24 som tema i år. Programpunkter som Glenn tar vem och På hemmaplan fanns självklart med.
Eleverna tittade dessutom tillbaka på året som gått och hyllade bland annat framlidne Michael Jackson.
Delar av tvåorna på Ålands lyceum stod för programmet på årets julfest i fredags. Temat var Åland24 och som backdrop hängde ett midnattsblått skynke med siffran 24 upptejpat.
Vid ett bord satt Nayab Ikram och Katja Wallén som fungerade som kvällens värdinnor. De lotsade lyceets flera hundra elever och lärarkår genom programmet.
Första programpunkten var barnprogrammet ”Påfågel”, vars vinjett illustrerades av en tjej utklädd till den färgglada fågeln med autentiska ljud.
– Vi drar igång ett program för de allra, allra minsta… ettorna! sa värdinnorna och drog ner många skratt.
Programledaren gästade daghemmet ”Lussebullen” och presenterade dagisbarnen vilka visade sig vara karikatyrer på utvalda ur personalen, som rektorn Gyrid Högman och lärarna Kenneth Smulter, Johnny Eklöw, Inger Karlsson-Wickström och Ralf Carlsson.
Årets svininfluensahysteri illustrerades av ett överförfriskat dagisbarn som fördruckit sig på desinfektionsmedel.
– Ja, vi klipper här sen, sa programledaren när hon slog i golvscenen.

Dans och sång
”Studion” fick senare Färjan-Glenn på besök, som fick prata om Åland24:s kanske mest omtalade programserie ”Glenn tar vem”. Nu var det ju inte den riktige lemlänningen på scen, men en träffsäker imitation för oss som följt programmet.
Eleverna drev dock inte bara med nutidshistoria, skolkamrater och Åland24:s koncept, utan publiken fick också ta del av proffesionella dans- och sånguppträdanden. Lucas Mendes imponerade med sin vackra röst och fick draghjälp av läraren Elisabeth Ekman. De ackompanjerades av en xylofon, tvärflöjtar och gitarrer.
Vid ett moment släcktes alla lampor ned, det började bulta på dörrarna och någon skrek. In kom en mängd dansare med söndertrasade kläder. Visst var det Michael Jacksons ”Thriller” som vankades.
Här lämnade Nyan lyceet, men i förhandssnacket fick vi veta att senare skulle alla 400 elever involveras i Jacksons danssteg.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax