DELA

Lundberg: Det blir nog lite tomt nu

Det blir inget Brysseläventyr för Britt Lundberg i höst. Men själv är hon nöjd med sin kampanj och stolt över det höga valdeltagandet.
– Det visar att det finns andra än vi politiker som anser att det är viktigt med en egen åländsk representant i parlamentet.
Klockan är tio. Det är måndag och dagen efter EU-valet. Trots att det blev en sen kväll för Britt Lundberg på valvakan på restaurang Indigo kvällen innan, ser hon pigg och glad ut. I köket hemma i Strandnäs har hon dukat upp både kaffe och hembakta ”Brysselkex”.
– I Bryssel heter de kärlekskakor, men vi kallar dem Brysselkex. De består av fyra ingredienser och är väldigt enkla att göra. Man önskar att EU var lika enkelt, säger hon.
Söndagen var intensiv för Britt Lundberg. Efter valvakan satt hon uppe och kollade statistik samtidigt som gratulationerna strömmade in. Trots att hon inte lyckades knipa en plats i parlamentet, verkar hon inte särskilt besviken.
– Det känns faktiskt bra. Jag tycker att vi har haft en underbar kampanj. Jag har träffat massor med människor och haft otaliga samtal.
Under ett halvårs tid har hon ägnat varje dag åt kampanjen. Det har blivit många resor och möten både på hemmaplan och i resten av Svenskfinland.
– Det blir nog lite tomt nu. Det har varit så intensivt, jag tror att jag behöver lite tid för att känna efter hur trött jag egentligen är.
Läs en längre intervju med Britt Lundberg i dagens Nya Åland.

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax