DELA

Lugnt trots flera ingripanden

Polisen betecknar trots flera händelser under midsommar helgen som ovanligt lugn.
Midsommarhelgens polis- och räddningsärenden inleddes natten mot midsommarafton. En bilist kolliderade runt midnatt med ett rådjur på Sundsvägen. Eftersök inleddes efter det skadade rådjuret.
En personbil fick en sidoruta krossad parkerad på Nygatan i Mariehamn runt midnatt. En person greps för snatteri av cigaretter ombord på m/s Gabriella och fick stiga av till väntande polis i Mariehamn.
Under midsommarafton inträffade två fall av misstänkt misshandel. På nattklubben Arkipelag i Mariehamn misstänks en gäst ha slagit en annan i ansiktet och är föremål för polisutredning. I Eckerö Käringsund rök tre personer ihop och fick finna sig i polisens intresse.
Midsommarnatten avslutades med att någon välte en busskur på Stickvägen i Lumparland.
Under midsommardagens förmiddag backade någon på en bil i Mariehamn och avvek från platsen. Polisen konstaterade sedan med ett blåsprov att föraren var berusad. Misstankarna gäller grovt rattfylleri, äventyrande av trafiksäkerhet och trafikförseelser.
En annan person kontrollerades i Hammarland Marsund och misstänks för rattfylleri. En förare stoppades också för överhastighet i Jomala Gottby.
En moped framfördes oansvarigt i Mariehamn under midsommardagens natt. Det gick två gånger så fort som tillåten hastighet. Mopeden saknade också registreringsskylt.
Polisen kommenterar helgen som ovanligt lugn utan större personskador eller allvarligare olyckor förutom båtolyckan i Hammarland.

Erik Hallstensson