DELA

Ljusare Lisco efter brandrenoveringen

Liscos bokhandel på Skarpansvägen har öppnat dörrarna igen efter branden i mars.
– Utan personalen hade det aldrig gått, säger delägaren Johnny Hellman.
Det har varit mycket arbete, men nu är Liscos lokal i det närmaste färdig. Det är ett betydligt ljusare och öppnare utrymme som möter kunderna.
– Det känns verkligen härligt. Vi öppnar nu men i augusti är det helt färdigt och officiell invigning. Då har vi fått in alla varor och all inredning, säger Robert Storfors, vd på Lisco.
Hela personalen har varit med i processen. Till och med pensionerad personal har kommit för att hjälpa till.
– Lisco är inte den fysiska lokalen som brann, utan Lisco är personalen och deras kunnande, säger Johnny Hellman.
Återuppbyggnaden har tagit drygt nio veckor. Enligt Johnny Hellman och Robert Storfors har det varit stressigt att få det klart i tid.
– Det har varit några tunga veckor med väldigt mycket jobb och personalen har varit med hela vägen. Lokalen var tvungen att plockas ur helt. Det fanns inget som gick att spara, säger Robert Storfors.
Även Angeli Roberts, som jobbar i butiken, säger att det periodvis har varit jobbigt men att de har jobbat bra tillsammans.
– I början var det tyngst men sedan har man blivit allt mer förväntansfull inför öppningen. Det här har vi vuxit fram ihop, säger hon.
Vad branden kommer att betyda för butiken är det enligt Robert Storfors för tidigt att säga.
– Vi hoppas på att kunderna hittar tillbaka. De som har kommit in hittills har varit väldigt positiva, det är jätteroligt, säger han.
Johnny Hellman säger att branden rent ekonomiskt har inneburit tilläggsinvesteringar.
– Vi har ju försäkringar, men vi valde också att ta det här tillfället att göra butiken mer anpassad och tillgänglig för kunderna. Vi har byggt till en invalidramp, nya enhetliga golvnivåer och en helt ny barnavdelning. Nu ska vi även försöka få in en hörslinga för hörselskadade. Vi har en bred kundkrets och vi vill att alla ska känna sig välkomna. Lisco är ingenting utan sina kunder.

Josefin Grunér