DELA

Liberalerna ställer sig utanför förhandlingarna

Centern mjukstartade på tisdagen regeringsförhandlingarna genom att träffa representanter för alla de andra partierna. Alla partier utom Liberalerna ställer sig till förfogande.

– Vi kan gratulera oss själva. Centern har gjort ett bra val, framför allt jämfört med våra snart före detta regeringskollegor Liberalerna.
Så hälsade partiordförande Harry Jansson sina Centervänner välkomna när partiet höll ett öppet styrelsemöte för att diskutera vilka frågor man kommer att betona när regeringsförhandlingarna börjar på allvar. Samtidigt avslöjande han det enda vi faktiskt vet om processen så här långt: Liberalerna och Centern regerar inte tillsammans. Valets stora förlorare går frivilligt i opposition.
– Det är det enda vi kan säga just nu, sammanfattade Harry Jansson, som leder förhandlingarna tillsammans med Roger Nordlund och Viveca Thörnroos.
Han ville inte heller säga någonting om vilka partiets egna tröskelfrågor blir.


Imponerade av s-kampanjen
Partifolket fick under mötet möjlighet att ventilera sina tankar om Centerns valkampanj. Förbättringsönskemål kom bland annat gällande kandidaternas aktivitet i sociala medier och partiets förmåga att attrahera unga väljare. Några avundsjuka blickar riktades också mot Socialdemokraternas kampanj.
– Det är bara att erkänna att Socialdemokraterna gjorde en ruggigt, ruggigt bra kampanj, sade Viveca Thörnroos.
– Men så har de som sitter i opposition också helt annan tid att sätta på sin kampanj än de som regerar, påpekade Harry Jansson.

Läs mer i dagens Nya Åland.