DELA

Lantrådet kallar till möte om Sundback

Lantrådet Camilla Gunell har kallat till regeringspartierna till gruppledarmöte inkommande tisdag för att diskutera förtroendekrisen mot ÅHS styrelseordförande Barbro Sundback.
Centerns ordförande Harry Jansson har krävt hennes avgång från posten, men är den ende som i detta läge går så långt.
Centern diskuterade på sitt gruppmöte igår förtroendekrisen mot Barbro Sundback som har sin upprinnelse i uttalanden hon gjort om läkarkåren på Ålands hälso och sjukvård.
– Jag framförde min åsikt att vi kräver Barbro Sundbacks avgång som styrelseordförande och ingen anmälde avvikande åsikt. Vi är överens om att be att gruppledarmöte hålls om saken inom regeringsblocket och inväntar att Runar Karlsson återkommer från sin resa och kan sammankalla, säger Harry Jansson.
Lantrådet Camilla Gunell (S) har emellertid redan sammankallat till gruppledarmöte som kommer att hållas på tisdag i nästa vecka.
– Jag sammankallar till gruppledarmöte så fort det finns anledning. Den här frågan ska förstås på bordet för diskussion men eftersom Barbro Sundback nu är på resa med Emmaus till Litauen får vi vänta tills hon kommer hem. Hur vi fortsätter i ärendet beror på hur gruppledarmötet utfaller.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist