DELA

Lampi blir vd för tidningen Åland

Tidningen Ålands chefredaktör och ansvarige utgivare Niklas Lampi har utsetts också till vd för tidningen och för ÅTT. Sedan 2012 fungerar Jonas Bladh på samma sätt som publisher för Nya Åland.

Tidningen Åland går nu in för en så kallad publisher-tjänst, det vill säga att vd-skapet och chefredaktörskapet kombineras – på samma sätt som Nya Åland fungerar sedan april 2012 med Jonas Bladh på de båda tjänsterna. Samtidigt blir Lampi också vd för Ålands Tidnings-Tryckeri Ab. Det rapporterar tidningen i ett pressmeddelande.

– Vi har jobbat och analyserat och funderat på hur vi ska organisera oss framöver, och kommit fram till att det mest naturliga är en publisher-lösning. Motivet är att då får vi alla strategier koncentrerat till en och samma person, säger Sven-Harry Boman, styrelseordförande för tidningen Åland och ÅTT till Nya Åland.

Med de utmaningar som mediebranschen står inför är det här en lösning som många mediehus går in för, säger Boman.
– KFS media har den och ni på Nya Åland har den, till exempel.

Någon annan kandidat för jobbet fanns egentligen inte, sedan man bestämt sig för att det här är den bästa lösningen.
– När vi kom fram till det, var det naturligt att Niklas var den som skulle ha tjänsten. Det är väldigt värdefullt att man har kunskap om massmedier, och det har han i allra högsta grad.

Lampi tar över vd-skapet efter Dan-Johan Dahlblom som i slutet av maj meddelade att han börjar som ny vd för Mathias Eriksson och Mariehamns parti. (mw)