DELA

Kvinna körde rattfull och sparkade hund

Grovt rattfylleri, djurskyddsbrott och våldsamt motstånd mot tjänsteman.
Allt detta och lite till ska åklagaren ta ställning till när det gäller ett par som polisen påträffade i Eckerö Berghamn i mitten av augusti.
Polisen fick den 18 augusti ett flertal anmälningar om en bil som framfördes av berusade personer i Eckerö. En polispatrull påträffade bilen i Berghamn. På platsen kunde vittnen peka ut en man och en kvinnan som i tur och ordning framfört den aktuella bilen.
När polisen skulle gripa paret vägrade kvinnan att uppge sina personuppgifter och gjorde även motstånd genom att sparka mot poliserna. På platsen framkom det också att kvinnan hade sparkat parets gemensamma hund.
Hon misstänks nu för rattfylleri efter att ha kört bil med 1,08 promille alkohol i blodet, för våldsamt motstånd mot tjänsteman för att ha sparkat mot polisen, tredska mot polisman eftersom hon vägrade att uppge sina personuppgifter samt djurskyddsbrott för att hon sparkat sin hund.
Mannen misstänks för grovt rattfylleri då han kört bil med 1,56 promille i blodet, för olovlig körning då han saknade körkort samt för ordningsförseelse eftersom han hade kniv på sig. Samtliga ärenden är utredda av polisen och har lämnats till åtalsprövning.
Flera andra fall av rattonykterhet har utretts av polisen och nyligen lämnats till åtalsprövning.
Läs mer i papperstidningen! (ck, ms)