DELA

Kvinna avled efter olyckan på Storagatan

En kvinna, född på 1930-talet och bosatt på Åland, avled i sviterna av olyckan som inträffade förra fredagen i korsningen Storagatan och Torggatan. Det berättar polisen i dag.
Så här står det i ett pressmeddelande från polisen:
”Fredagen den 23 mars vid 17.20-tiden inträffade en kollision i korsningen Storagatan och Torggatan. Kollision inträffade mellan bilar som framfördes längs Storagatan. Den ena bilen framfördes i västlig riktning och den skulle fortsätta vidare längs Torggatan söderut. Den andra bilen framfördes i ostlig riktning. I bilarna fanns totalt fem personer.
En kvinna som suttit på främre passagerarsätet i bilen som svängde, skadades allvarligt och hon har vårdats sedan dess på sjukhus. Kvinnan, bosatt på Åland sedan länge och född på 1930-talet, avled igår kväll på Universitetssjukhuset i Åbo.
Polisen har förhört båda förarna och ett flertal vittnen. Båda förarna har förhörts som misstänkta och rubriceringen i detta skede är grovt äventyrande av trafiksäkerheten och äventyrande av trafiksäkerheten. Rubriceringen vållande av personskada ändras på grund av att en avlidit till dödsvållande. Utredningen fortgår”

Polisen vill fortfarande ha hjälp av vittnen som sett kollisionen, upplysningar kan lämnas till polisens anmälningsmottagning, 018-527 108. (ds)