DELA

Kritik mot Ömsens mäklarverksamhet

Nya Mäklarhuset ab, som bildats av Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, startar sin verksamhet i februari. Men bolaget får redan innan de satt igång kritik av branschkollegor.
– Det är hemskt konstigt att ett andelsbolag som Ömsen ger sig ut och konkurerar med det privata näringslivet säger Markus Fellman, vd på Fastighetskonsult ab.
Mäklarhuset ab ska huvudsakligen syssla med förmedling av fastigheter och lägenheter. I och med bildandet konkurrerar därmed bolaget med fyra andra fastighetsmäklarbolag på Åland. Ett av dem är Fastighetskonsult ab som direkt har drabbats av den ökande konkurrensen.
– De tar personal som kommer uteslutande från oss och det påverkar oss på det sättet att våra kostnader och vår omsättning blir mindre, men om det påverkar vårt årsresultat återstår att se. Dock så minskar ju en del av vår totala marknad på grund av detta, säger Markus Fellman som är vd på Fastighetskonsult ab.
Också Bert Häggblom på Citymäklaren ab är kritisk till det nya bolaget.
– Det är förvånansvärt att Ömsen vill konkurrera med näringslivet. Vad kommer nästa gång, ett byggföretag eller korvfabrik?
Dan-Erik Woivalin, bolagsjurist på Ömsen och styrelsemedlem i Mäklarhuset ab tillbakavisar kritiken.
– Ömsen är ett privat bolag och det här är ett strategiskt beslut från vår sida för att kunna komma närmare våra kunder.
Läs mer i papperstidningen!

Carin Karlsson