DELA

Körkampen ordnas på Torget

Jaana Salminen projektledare för Paf Carnival berättar att Körkampen är en del av programmet på Torget den närmsta tiden.
– Den anordnas under fyra kvällar. Det är kval sjätte, sjunde och tionde juli och sedan hålls finalen den elfte. Det är totalt nio körer med, så det är tre som tävlar under varje kvalkväll och sedan möts tre i finalen. Pia Lassila kommer att vara konferencier och det hela äger rum på scenen på Torget.
Hur kom idéen till det här?
– Grundidéen var att vi ville hitta på något för ”vilodagarna” när det inte är fotboll. Vi ville också bredda målgruppen så att det inte bara handlar om fotboll, fotboll och fotboll. Körslaget har ju gått på tv och kändes aktuellt och roligt.
Vilka körer är med?
– Körkampen anordnas i samarbete med Ålands sång- och musikförbund och vi har fått ett fantastiskt gensvar från körerna! De har övat sedan årsskiftet inför det här. Körerna som är med är: Triolen, Cantilena, Ålands projektkör 1, Viva-kören, Mariehamnskvartetten, Archipelago Singers, Hot Chicas, Ålands projektkör 2 och Intermezzo. De är lite hemlighetsfulla med vad de kommer att bjuda på, men de utlovar en hejdundrande show!
Hur utses vinnaren?
– Publiken utser vinnaren tillsammans med en jury på tre personer. Jag vet inte riktigt vem som ska sitta i den ännu. Men det hela går till så att alla körer har en egen färg. Ballongvärdar kommer att gå runt och dela ut ballonger till publiken, som väljer den färg som den kör de vill rösta på har. På en given signal blåses sedan alla ballonger upp och den kör som har fått flest röster vinner.

Josefin Grunér