DELA

Kontrakt brutet för Kobbakafé

Många turister har blivit snuvade på kaffet när de besökt Kobba klintar i sommar. Orsaken är att kaféet varit stängt. Enligt Benita Sundblom som driver kaféet är sommarens dåliga väder en av orsakerna.
– Jag har i dag muntligen sagt upp kontraktet med Rune Karlsson. Så är den saken klar, säger Benita Sundblom.
Många besökare har mötts av ett stängt kafé på Kobba klintar i sommar. Föreningens verksamhetsledare Rune Karlsson har tagit emot flera klagomål och i söndags fick han själv dela ut kaffe till ett 40-tal fikasugna turister.
– Det är jättetråkigt att det har blivit så här. Vädret har kanske spökat till det en aning men inte alltid. Kaféet har varit stängt lite för ofta. Vi vill så klart att det ska vara öppet maximalt, och minst från klockan 12 till 18 varje dag under högsäsong. Så har det inte alltid varit, säger Rune.
Benita Sundblom driver kaféet för andra sommaren och enligt henne är det bland annat sommarens dåliga väder som har gjort att kaféet varit stängt till och från.
– Folk förstår inte hur hur det är att jobba där ute. Det är svårt med sophantering och logistik och det finns inget dricksvatten. Man kan inte bara öppna utan vidare utan det kräver planering. När vädret är dåligt har vi inte alltid öppet, menar Benita och påpekar att det även går att ringa kaféet i förväg.
Helgens stängda kafé beror enligt Benita på att hon haft sjukdom i familjen.


Inget mer kafé i sommar
Enligt Rune Karlsson ska man ha ett samtal med Benita om planerna inför nästa sommar. Helst skulle han se att en person bor på Kobba klintar under sommarmånaderna för att kunna erbjuda så bra service som möjligt.
– Vår filosofi är att erbjuda alla besökare en trevlig vistelse och vi vill så klart att kaféet ska vara öppet så mycket som möjligt, säger han.
På tisdag eftermiddag meddelar Benita Sundblom att hon sagt upp kontraktet med Kobba klintars vänner.
Rune Karlsson tycker att det som hänt är trist, men menar att det inte är något större problem. Han säger att Benita har gjort ett gott arbete, men att kafét kunde ha varit öppet oftare.
Läs mer i papperstidningen!

Linda Eriksson

linda.eriksson@nyan.ax