DELA

Kaveh Bahar är årets fördomsfria föregångare

Röda Korset i Finland utnämner den Iranbördige ålänningen Kaveh Bahar till årets Fördomsfria föregångare för hans arbete med integration och hans vidsynhet och tolerans.
Under Röda Korsets vecka mot rasism utnämns en Fördomsfri föregångare, en aktör som betonat ett jämlikt bemötande av alla människor. Under distriktsstyrelsens möte den 20 mars beslöt man att i år dela ut utmärkelsen till Kaveh Bahar.
Kaveh var en av dem som grundade Ålands mångkulturella förening 2001. Han anser att en lyckad integration beror lika mycket på den inflyttades attityd som på dem som redan från tidigare bor i landet.
Bahar har jobbat mycket i det fördolda men också varit med i olika kommittér på landskapsnivå för den nya integrationslagen och andra utredningar.
– Bahar har varit en sammanlänkande kraft både mellan iranier å ena sidan och iranier och ålänningar å andra sidan. Han har bott på Åland i över tjugo år och bedöms vara en mycket klok, vidsynt och tolerant människa, skriver verksamhetsledaren Stefan Simonsen i sitt pressmeddelande.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström