DELA

Kartingbilarna kom hem

I går på eftermiddagen var det stor glädje på kartingbanan i Vessingsboda i Lemland.
Då återbördades nämligen samtliga av de sex kartingbilar som stals från banan i vintras. Men bilarna är i dåligt skick.
Något av det dummaste att stjäla är en gokart-bil. Det finns nämligen bara en tillverkare och försäljare av reservdelar.
Han finns strax utanför Göteborg och han kan omedelbart säga var en bil egentligen hör hemma. Är man dessutom ytterligare så dum att man tar sin stulna gokart-bil på en åktur på motorvägen Essingeleden i Stockholm kan det inte just sluta på annat sätt än att man blir fast.
Så gick det för Vessingsbodatjuvarna och det var Ålands motorklubbs lycka – redan i mars hade polisen hittat både tjuvarna och bilarna. Däremot lyckades man hitta bara en av de två minimotorcyklar som också stals vid kuppen. Bilarna är dessutom i dåligt skick, bland annat flera kopplingar är helt slut.
I tisdags åkte Lennart Pettersson, ordförande för folkracesektionen, till polisen i Solna och hämtade ut stöldgodset och i går på eftermiddagen kom bilarna tillbaka till Vessingsboda där kollegerna från motorklubben, Tony Sindén och Samuel Sommarström, väntade. Nu är bilarna i klubbens förvaring igen och det bakom splitternya lås.
Det är inte bara bilarnas hus som har nya lås utan också de andra byggnaderna som under årens lopp har fått påhälsningar av tjuvar.
Enligt obekräftade uppgifter är det två män som misstänks för stölden, den ena med rötter på Åland.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax

erkki.santamala@nyan.ax