DELA

Kaj Jansson ny projektledare för Skarven

Inför Skarvens garantidockning i höst ska samtliga tekniska fel och brister sammanställas. Arbetet blev för drygt för Kaj Ekebom och Kaj Jansson tar nu över som projektledare.
Kaj Ekeom, som tog över som projektledare för Skarven efter Göran Holmberg, har inte fått arbetstiden att räcka till och i går utsågs därför Kaj Jansson till ny projektledare.
Jansson, med lång erfarenhet från Viking Lines tekniska avdelning, var också den som gjorde skarvenutredningen i november förra året. Landskapsregeringen kontaktade honom relativt nyligen angående jobbet.
– Han har en gedigen kunskap, både om Skarven och om fartygskonstruktion. Han kan dessutom den engelska terminologin, säger trafikminister Veronica Thörnroos (C).

Kort anställning
Janssons uppgift är att sammanställa och bokföra alla dokument över de tekniska fel och brister som fartyget har, för att man sedan ska kunna föra en dialog med varvet om vem som står för vilka kostnader.
– Det finns ju en skrivning i grundkontraktet om att varvet ska stå för eventuella kostnader ett år efter att fartyget tagits i bruk, säger Thörnroos.
Jansson fortsätter som projektledare tills dess att fartyget gått igenom den så kallade garantidockningen som ska ske i höst.
– Det handlar mest om småsaker som hänger ihop med leveranser, säger Jansson.

Tanja Lönnqvist

tanja.lonnqvist@nyan.ax