DELA

Juni började med mycket för polisen

På bara tre dagar har polisen samlat på sig över tio anmälningar om brott.
I söndags var det bråk på Nygatan i Mariehamn och flera personer var inblandade i ett slagsmål. Händelseförloppet är oklart och utreds nu under rubriken misshandel.
En person har anmälts för att under en längre tid trakasserat en annan person genom att skicka kränkande och störande mail.
Två är misstänkta för innehav av farligt föremål. Den ena ertappades med en yxa på Lilla holmen och den andra med ett knogjärn.
Ett fall av hackerverksamhet har anmälts av en person som upptäckte att någon tagit information och ändrat på inställningar på sidor med användarkonton.

Stölder
Några fall av stöld rapporteras. Ett handlar om fyra stulna vinterdäck.
Fem stycken båtar vid Österhamn i Mariehamn har haft ovälkommet besök under perioden 5-7 juni. Någon har öppnat kapell och bland annat har bord och båtshake skadats. Polisen utreder som försök till stöld och skadegörelse.
En stuga i Lemland Klockarholmen har utsatts för skadegörelse. En murad spis och en dörr har skadats och det har klottrats på väggar. Händelsen polisanmäldes den 7 juni.
En butik har polisanmält att de fått fakturor för ”tjänster” som de inte beställt. Fakturorna har inkommit under perioden 1 maj till 6 juni. Polisen utreder detta som bedrägeri.
Slutligen har polisen också fått anmälan om tre fall av snatteri då två personer blivit av med sina cyklar och en med sin handväska. (tt-s/ab)