DELA

Jomala församling i rätten

Jomala församling har vägrat betala ut lön och semesterersättning till sin före detta ekonom. Tjänstebrott, anser kvinnan som kräver att församlingen ska betala tiotusentals euro i skadestånd.
Församlingen menar å sin sida att man inte har begått något fel och vill att käromålet ska förkastas.
I går inleddes rättegången i Ålands tingsrätt.
Kvinnan, som inte har något ombud utan företrädde sig själv i rätten, hävdade under gårdagens huvudförhandling att hennes före detta arbetsgivare olagligen har innehållit lön och semesterersättning som hon har haft rätt till.
Som Nya Åland tidigare har rapporterat har det här lett till att kvinnan har hamnat i ekonomisk knipa och har obetalda skulder. Enligt henne har församlingen orsakat henne lidande och för det vill hon att de betalar henne 40 000 euro för tjänstebrott och 44 000 euro för lidande. Därtill vill hon att de betalar hennes rättegångskostnader.
Jomala församling, som under gårdagen företräddes av kyrkorådets vice ordförande Harry Jansson och hans advokat Johnny Bäck, har hela tiden hävdat att kvinnan genomförde flera oredovisade transaktioner, bland annat till sitt eget konto, under sin tid som församlingsekonom.
De ville i går, liksom under de muntliga förberedelserna tidigare i vår, att hela fallet ska förkastas och att kvinnan ska betala församlingens rättegångskostnader.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén-Widung