DELA

Jochum jublar över bronset

Åland tog brons i finska melodifestivalen. Det var en mycket glad och omtumlad Jochum Juslin som tillsammans med sitt band Father McKenzie klarade av att gå till den så kallade superfinalen i finska euorovisionsfinalen.
Det är första gången som en ålänning tävlat i den finska finalen till Eurovisionen. Jochum Juslin från Föglö är gitarrist i popgruppen Father McKenzie.
Få trodde att Father McKenzie skulle vara med i toppstriden med sin glada pop. Men det kunde ha gått ännu bättre. När det stod klart att gruppen gått till superfinalen och skulle få sjunga ”Good Enough” på nytt fick YLE:s kända nöjesprofil Marco Bjurström ge ett utlåtande om varje finalist. Han prisade både Paradise Oskar, slutsegraren, och Sara Aalto, som kom tvåa, som värdiga representanter för Düsseldorff. Däremot tog han starkt avstånd ifrån Father McKenzie.
– De där tuggummipojkarna vill jag absolut inte skicka till Tyskland.
Jochum var ändå nöjd efteråt.
– Ingen kunde med säkerhet säga att vi skulle ta oss så här långt, det trodde nog ingen. Men vi är grymt glada över att komma tre, säger Jochum efter tävlingen.
Vill du lyssna på tTävlingsbidraget ”Good Enough” så finns det både på iTunes och Spotify.
Father McKenzie består av Tobias Granbacka, Simon Larsson, Emil Johansson och Jochum Juslin, men i direktsändning hade trummisen ersatts av låtens producent Johan Nybäck, då Simon låg hemma magsjuk.
Stort reportage i måndagens Nya Åland!

Text och foto: David Lindström