DELA

”Jag blev överraskad och förbannad”

Åke Lindholm, som driver Tipsettan, fick reda på att hans butik hade utsatts för en inbrottsförsök under söndagskvällen.
– Polisen ringde och jag åkte direkt dit, säger han.
När Åke Lindholm kom till butikslokalen på söndagskvällen, en stund efter att gripandet inträffat, hade de flesta poliser redan åkt från platsen.
– Jag vet egentligen ingenting. När jag kom dit fanns det bara en tekniker kvar på platsen, säger han på måndagseftermiddagen.
Det här är första gången Tipsettan har utsatts för ett inbrottsförsök, och Åke Lindholm säger att många känslor uppstod när han fick informationen.
– Jag blev överraskad, snopen och förbannad – allt på en gång.


Informerade personalen
Han vet inte i dagsläget ännu om han ska vidta några ytterligare säkerhetsåtgärder för att skydda butiken från liknande inbrottsförsök i framtiden.
– Det är för tidigt att säga, jag ska lugna mig själv först.
Personalen i butiken informerades om det inträffade av Åke Lindholm samma kväll.
– De reagerade nog på samma sätt som jag ungefär. Det här är som att få inbrott i sitt eget hem. Vad har de där att göra, undrar man.
Personalen på Tipsettan säger till Åland24 att några särskilt stora mängder kontanter sällan finns i lokalen, och man gör ofta upp på förhand med lotto- eller travvinnare om stora vinster ska betalas ut kontant eller till ett bankkonto för att slippa hantera större summor.
Läs mer om stöldligan och den stora polisinsatsen i papperstidningen!

Minna Wallén-Widung