DELA

Intensiva Cajsa vann Vokalisten

Fjortonåriga Cajsa Hallbäck från Mariehamn vann både publikens och juryns hjärtan i årets Vokalisten-tävling som hölls i Hammarbo på lördag kväll.
– Hon uppfyller alla krav vi har; bra sångröst, scennärvaro, stark utstrålning och hon fångade hela publiken, motiverade jurymedlemmen Lasse Lingman.
Förstapriset är en plats i Camp Lingman.

Se bildspel från Vokalisten här.


– Nästa år kommer hon tillbaka hit som en grym artist, sade Lingman.
En glädjestrålande Cajsa Hallbäck säger att det varit hennes dröm länge att få åka till Camp Lingman.
– Jag blev jättenervös när jag hörde att Lasse Lingman skulle vara med i juryn, samtidigt som jag har drömt om att just han ska få höra mig. Jag älskar det här och vill absolut bli artist.
Nytt för årets Vokalisten var att de tävlande fick utlåtanden från juryn direkt efter sina uppträdande, i värsta Idol-stil. Fast det var inga elakheter Lingman och de andra jurymedlemmarna Maria Hellman och Alexandra Gustafsson utsatte de tävlande för utan konstruktiv kritik och lite tips om vad som kan utvecklas.
– Jag blev jättenervös då jag förstod att vi skulle få omdömen direkt, men de sa bra saker till mig så jag blev glad, säger Cajsa.
Hon sjöng Sarah Dawn-Finers powerballad ”Moving on”.
På andra plats kom femtonåriga Sund-tjejen Rosanna Enström som trollband hela publiken med sin känslosamma tolkning av Leonards Cohens klassiker ”Hallelujah”. På tredje plats placerade sig fjortonåriga Emma Lindwall från Saltvik, och hon sjöng Kent-låten ”Utan dina andetag”.
Vokalisten firade i år 50-årsjubileum, den första arrangerades 1962 av ungdomsföreningen Västra Saltviks Väl. Det var dock inte femtionde gången tävlingen hölls utan trettifemte eftersom det varit uppehåll emellan.
Före prisutdelningen uppträdde 2001 års vinnare, nämligen Cajsas pappa Anders Hallbäck, som sjöng samma sång som för elva år sedan; ”Lindansaren” av Mikael Wiehe.
Läs mera i måndagens tidning.

Anne Sjökvist

.