DELA

Integritet nyckelord när polisen renoverade

Polishuset på Strandgatan 27 presenterade i går sina nyrenoverade lokaler med anmälningsmottagarbås och en helt ny reception.
– Det är mycket bättre arbetsmiljö nu, säger brottsutredaren Birgitta Karlsson.
Renoveringen av entrén och receptionen på Strandgatan 27 har hållit på hela sommaren. Målet har varit att flytta all brottsutredarverksamhet dit och ha kvar tillståndsenheten på Strandgatan 23. Nu är renoveringen klar och två anmälningsmottagarbås med insynsskydd och ljudisolering samt säkerhetsbås står färdiga. Färgtemat är klarrött.
– Nyckelorden har varit personlig integritet och arbetssäkerhet. Vi har valt material som frostat glas och dörrar som är ljudisolerade för att värna om den personliga integriteten så gott det går och har installerat bås bakom glas där våra utredare tar emot anmälningar, säger överkonstapel Benjamin Fellman.
Förutom anmälningsbåsen finns också ett mötesrum där man kan diskutera andra ärenden.
– Jag tycker våra nya utrymmen är riktigt bra. Det har varit en del spring eftersom man har haft vissa ärenden på Strandgatan 23, men nu kan man sköta saker mer parallellt, säger brottsutredare Birgitta Karlsson som tar emot anmälningar.
Om man vill anmäla ett brott ska man alltså från och med nu gå till Strandgatan 27. Däremot ska man vända sig till Strandgatan 23 om det rör sig om tillstånd eller exempelvis pass.
Läs mer i papperstidningen!

Carin Karlsson