DELA

Insamlingen halvvägs till målet

Utan att ha sett resultatet för senaste veckan har Röda Korset fått in 9.800 euro till Afrikas horn.
Det är en påtagligt glad och nästan rörd Stefan Simonsen som meddelar Nyan resultatet av kampanjen hittills.
– Det här är bara förra (läs: förrförra) veckans resultat, och det är fantastiskt bra, vi är redan nästan halvvägs till 25.000 som är målet, säger Simonsen.
I summan ingår inte heller gåvorna via telefon, och de som sätts in på konton som endast rapporteras månadsvis.

Får rysningar
Simonsen vill särskilt berätta om de givare som ger av sina egna marginaler.
– En arbetslös kvinna som samlar flaskor satte sina surt ihopsamlade pengar i vår bössa. Insamlaren protesterade, men hon ville ge ändå. Jag får rysningar längs ryggen när jag tänker på att folk riktigt tänker tanken och lättar på lädret, säger Simonsen.
Insamlingen fortsätter, och detaljer om hur du deltar finns här intill.

Paf deltar
Penningautomatföreningen har också hakat på insamlingen.
– Insamlingen inleddes med att Pafs huvudkontor på Lövdalsvägen i Jomala utmanade de andra nordiska kontoren. Alla antog utmaningen och insamlingsbössor placerades ut på alla kontor. När allt hade räknats och pengarna som vi normalt skulle ha köpt fikabröd för lagts till så landade summan på 1.450 euro, säger Pafs presschef Anders Sims.
Paf toppade det med att lägga till lika mycket som personalen samlat in. Pengarna, totalt 2.900 euro, betalas nu in på Röda Korsets katastrofkonto.
Vinnare i den interna utmaningen blev Pafs kontor på Elverksgatan i Mariehamn som samlade in mest pengar per medarbetare.
Bolaget hoppas nu att fler åländska företag deltar i insamlingen. Kanske kunde landskapsregeringens olika avdelningar utmana varandra, funderar Anders Sims.

Erik Hallstensson/Annika Kullman