DELA

Ingen ordning på spanska varvet

Viking Line är intresserat av att förhandla om hur man kan gå vidare med det halvfärdiga skrovet som skulle utgöra ADCC. Men något gensvar från varvet går inte att få.
Som bekant blev det ingen beställning av ett nytt fartyg från varvet Astilleros de Sevilla i Spanien. Viking ADCC, som var arbetsnamnet, skulle trafikera på linjen Mariehamn-Kapellskär och anlända i juli förra året.
Viking Line har tidigare aviserat att man är villig att förhandla om ett nytt kontrakt för ett slutförande av bygget så snart förskottsbetalningen om 39 miljoner euro samt ränta är återbetalda. Alternativt vore att frakta skrovet till ett annat varv för färdigställande.
Men än så länge har förhandlingarna inte kommit någonstans.
– I stil med hur varvet gjort förut har man inte följt vad man ska göra. Vi har inga människor på plats sedan februari utan har följt vad tidningarna där skrivit, säger vd Mikael Backman.
Med hjälp av Googles översättningsprogram följer man nyheterna via spanska medier som meddelat att allt fortfarande står still och är uppskjutet.
– Det känns mer och mer rätt att vi tog beslutet att säga upp kontraktet. Det går inte att förhandla med dem eftersom de inte har någon organisering. Vi får väl se vad som händer sedan, vi säger inte nej om de vill föra diskussioner, säger Backman.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax