DELA

Inga resurser rensa ogräs under turistsäsongen

Mariehamns stad har varken tid, personal eller resurser för att rensa upp det ogräs som växer på flera platser i staden, trots att klagomål inkommit.
– Vi brukar bespruta växterna med gift och det vill vi inte låta vår sommarpersonal göra, säger Henrik Sjöblom, arbetsledare.
Enligt påstötar till Nya Åland vansköts flera offentliga platser i Mariehamn under sommaren, trots att turistsäsongen är och har varit i full gång.
Bland annat växer ogräs på flera centrala platser, till exempel längs Strandgatan och kring Biblioteket, och också på Torggatan finns ett antal grästuvor. Området kring Västra hamnen, Sjöfartsmuséet och Pommern anses också som misskött.
Henrik Sjöblom, arbetsledare på markenheten i Mariehamns stad, beklagar ogrässituationen, men säger att avdelningen är underbemannad sett till den arbetsmängd de ställs inför.
– Vi har varken tid, resurser eller folk för att hålla efter allt. Samtidigt som det är semestertider och vi har folk sjukskrivna görs det nedskärningar i budgeten och vi måste prioritera att hålla efter gräsmattor och rabatter. Vi jobbar redan hårt som det är, samtidigt som det är mer växtlighet än vad det har varit tidigare år. Åker man till andra europeiska städer ser det ganska långt likadant ut.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström