DELA

Inga hundar på Vikings bildäck

I går berättade helagotland.se om en hund som dött av värmeslag på färjan m/s Visby i fredags sedan den lämnats i en bil på bildäck.
I veckan tog Viking Line ett beslut att inte tillåta hundar på bildäck.
Under sommaren är det vanligtvis enbart tillåtet att ha hund på bildäck på rutten Helsingfors-Tallin, men nu har också passagerarna på denna rutt få ge avkall på rätten att ha jyckar i bilen på grund av den extrema värmen.
– Man får ta med hunden ombord och vi rekommenderar att man bokar hytt så hunden har någonstans att vara, säger informationschef Johanna Boijer-Svahnström.
Ombord på Rosella kan hunden vistas i ett speciellt hundrum, medan kryssningsfartygen saknar detta alternativ. Dock kan hunden rastas på särskilda hundtoaletter som finns på däck ombord på kryssningsfartygen.
Enligt Boijer-Svahnström har Viking Line varit med om en incident med en hund på bildäck i sommarhettan som krävde veterinär, men hon kan inte minnas när det var.
– Det hände länge sedan.
Helsingfors-Tallin-ruttens förbud gäller till och med 10 augusti, men kan förlängas vid behov. Ruttens specialtillstånd motiveras med att resan är 2 timmar lång. (ag)