DELA

I morgon går startskottet för Kockarnas kamp

På måndag är det säsongspremiär för Kockarnas kamp i Sveriges TV4.
– Tittarna kommer att skratta, gråta och se mycket blod, säger åländske Michael Björklund som är en av de tävlande i år.
Klockan 21.00 på måndag är det dags att bänka sig i tv-soffan för att följa Michael Björklund när han tävlar i matlagning mot andra framstående kockar i TV4.
Hur har det varit att spela in programmet?
– Det har varit helt suveränt roligt att träffa gamla arbetskollegor och tävla mot dem. Umgänget var roligast, vi pratade mycket om mat och allt annat som gäller restaurangbranschen, bland annat diskuterade och ventilerade vi olika problem man har.
Björklund uppskattade också själva tävlandet.
– Det har varit lite annorlunda utmaningar. Till exempel hur snabbt man kan hacka en lök, vispa en äggvita och steka plättar. Det har varit lite klurigt emellanåt och man har fått tänka till ordentligt ibland.
Björklund har sett Kockarnas kamp som ett bra forum att göra reklam för Åland.
– När man får möjligheten att prata om Åland på bästa sändningstid i TV4 måste man göra det. Alla har inte den möjligheten och när jag har det måste jag ta tillvara på den. Jag hoppas att det kan leda till att fler svenskar vill besöka Åland och även Smakbyn förstås.
Läs mer på Nöje i fredagens Nya Åland!

Malin Lundberg