DELA

Hyresbostäder i Grelsby inom nästa år

Första åtgärden blir att grundrenovera och hyra ut de gamla personalbostäderna. Förhoppningsvis ska hyresgäster kunna flytta in redan nästa år.
Det säger Grelsby sjukhusområdes nye ägare Tomas Sundberg som skrev på köpavtalet på torsdagen.
Ännu har han inte i detalj planerat vad han kommer att göra med sitt nyförvärv,som består av flera delar. De båda k-märkta husen, sjukhusbyggnaden och en mindre byggnad intill, kan bli bostäder som säljs ut. Flera tomter finns det också rum för på det 7,5 hektar stora området.
– Det krävs en delgeneralplaneändring men det borde vara möjligt att bryta ut 15-20 bostadstomter där. Det är ju lite av en chansning men jag har tagit reda på så mycket som möjligt och hoppas det ska gå vägen, säger Sundberg.
De olika delarna köps av tre separata företag, alla ägda av Tomas Sundberg.
– Det är ingen annan inblandad, jag är något av en ensamvarg.
Fastighets Ab Björkgården sysslar redan med uthyrning av bostäder och i det bolagets namn köper Sundberg byggnaden som varit personalbostäder. AX-Triton Invest Ab köper marken som ska styckas upp i tomter och ett aktiebolag som är under bildande köper de båda k-märkta byggnaderna.
– Det är inget konstigt med det, utan handlar bara om att bolagen sysslar med olika typer av verksamhet.
Men det är inte klart om aktiebolaget ska bygga och sälja bostäder i sjukhusbyggnaden eller om den blir något helt annat. Sundberg tar gärna emot förslag till vad byggnaden kan användas till.
Läs mer i papperstidningen!

Anne Sjökvist