DELA

Hotellobby bidrar till miljömedvetenhet

En informationsplats för Östersjöfonden har satts upp bredvid receptionen på Hotell Arkipelag.
Syftet är att upplysa allmänheten om fondens arbete och att locka till framtida donationer.
Två stora bildväggar pryder ett av hörnen som ansluter till Hotell Arkipelags reception. Bilderna som är tagna av Daniel Eriksson representerar just det som Östersjöfonden arbetar med – Östersjön. I mars i år flyttade fonden sitt kontor till lokaler som hör till hotellet så det är en naturlig följd att en informationsplats nu etablerats i hotellobbyn.
– Vi fick ett erbjudande från hotellet som vi blev intresserade av, säger Edgar Öhberg, verksamhetsledare i Östersjöfonden. Lobbyn är en idealisk plats för att öka vår synlighet. Det rör sig människor här hela tiden.
Östersjöfonden startades år 1989 då Anders Wiklöf lade grundplåten. Enligt ett citat som står på en av väggarna kläcktes tanken hos Anders Wiklöf då han sommaren 1989 vadade ut i vattnet vid sin sommarstuga och reagerade på att han inte kunde se sina tår i den smutsiga vattnet. Sedan dess har fonden arbetat för att rena Östersjön och främja områdena runt den.
För att hela tiden gå framåt i arbetet delar fonden ut två till tre pris varje år. Pristagarna kommer från alla länder runt om Östersjön, och några av dem finns med på bild på informationsplatsen.
– Pristagarväggen ska bli levande. Vi kommer byta ut bilderna när nya personer vinner priser för viktiga insatser, säger Edgar Öhberg.
Läs mer i papperstidningen!

Julia Nyback