DELA

Hot med hagelgevär gav dagsböter

Ålands tingsrätt har dömt den medelålders man som ifjol riktade sitt skjutvapen mot två kvinnor. Straffet för mannen blir dagsböter.
Nya Åland berättade i fredags om åtalet mot den 52-årige man som under ett bråk ifjol riktat ett hagelgevär mot två kvinnor. På tisdagen dömdes han för olaga hot och skjutvapenbrott. Upprinnelsen till det hela var att mannen – förutom en avsevärd mängd samtal till kvinnan – under tre veckors tid ska ha skickat 555 sms till henne.
Kvinnan kände sig trakasserad och ringde polisen, men de gjorde ingenting. Därför bestämde hon sig för att ta lagen i egna händer, och åkte mitt i natten ut till mannens gård för att ta ifrån honom hans sim-kort i mobiltelefonen.
Under tumultet som uppstod sprang mannen och hämtade ett gevär, som han riktade mot kvinnan och hennes väninna, som var med vid tillfället. Ålands tingsrätt konstaterar att vapnet som mannen tog fram var obrukbart, men att situationen som då uppstod ändå får anses som så hotfull att kvinnorna hade fog för att frukta för sina liv.
Mannen döms till 35 dagsböter a 12 euro, vilket innebär 420 euro.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson