DELA

Hon startar volontärresebyrå

Nu kan den som vill boka volontärresor göra det direkt från Åland.
Det är Frida Blomster, som nyligen flyttade hem till Mariehamn igen efter flera års studier och arbete utomlands, som startat företaget UBUNTU Volunteer and Adventure för just detta.
Tidigare var den som ville boka en volontärresa tvungen att vända sig till ettdera till Sverige eller Finland, men så är det alltså inte längre.
– Jag har hållit på med turism och nischade resor länge. Nu när jag ändå skulle flytta hem till Mariehamn igen tänkte jag att jag skulle vilja ha möjlighet att erbjuda sådana tjänster här också. Så vitt jag vet finns det ingen annan på Åland som gör det i dag, säger Frida Blomster.
Hon har tidigare arbetat med språk- och volontärresor på det Stockholmsbaserade företaget Blueberry World Wide, och hon kommer också att sammarbeta med dem nu.
– Jag har en blogg där man kan läsa mer om volontärresor, men resorna marknadsförs främst genom deras hemsida. Sedan tar jag hand om själva kontakten och bokningarna. Nu kan de ålänningar som har frågor kring volontärresor eller språkresor lätt komma in till mig och diskutera dem, säger Frida Blomster.

Mer än bara en resa
Enligt henne handlar det om mycket mer än bara resor. Att man som volontär får lära känna nya människor och kulturer på ett helt annat sätt än om man åker till en plats som turist.
– De flesta stannar längre än vad de tänkt från början, säger hon.

Josefin Grunér