DELA

Han vill ta Nauclérs riksdagsplats

– Om man är intresserad av politik måste man försöka ta ett mandat någon gång.
Det säger Mats Löfström som är redo att bli Centerns kandidat i riksdagsvalet i april.
– Jag fick budet i helgen att man skulle önska att jag ställer mig till förfogande. Och jag har kommunicerat att jag är intresserad.
Talmannen Britt Lundberg, som förekommit i riksdagsspekulationerna, har bestämt sig för att inte ställa upp i valet.
Att eckeröbördige Mats Löfström, 31, gjort ett gott jobb som EU-parlamentarikern Nils Torvalds (Sfp) specialmedarbetare fick han intyg på när Torvalds blev omvald i våras.
De åländska partierna som stödde Torvalds i valet hade en ny kandidat för medarbetarposten men Torvalds insisterade på att Löfström skulle sitta kvar. Och så gick det.
Meritlistan är gedigen.
Han deltog i det första ungdomsparlamentet på Åland 1999, gick med i Ungcentern och var elevkårsordförande i Ålands lyceum.
När han studerade vid social- och kommunalhögskolan i Helsingfors tog han över efter Carl Haglund som ordförande för Svensk Ungdom. På åtta år i Helsingfors fick han ett brett kontaktnät inom Svenska folkpartiet och andra partier på riksdags- och regeringsnivå.
Varför ska ålänningar rösta in dig i riksdagen?
– Det behövs förnyelse. Vår värld står inför nya utmaningar. Vi lever i ett globalt samhälle där ekonomin inget går bra någonstans. Vi har ett fantastiskt välfärdssamhälle där många är friska och lever längre. Men allt färre jobbar och är med och finansierar den välfärden. Vi måste hitta nya lösningar.
Läs mer i papperstidningen!

Patrik Dahlblom