DELA

Håll tummarna för mig i kväll Åland!

Anna Bergendahl står på den stora scenen i Telenor Arena. Nyans David Lindström följer med repetitionen inför kvällens andra semifinal i Eurovision Song Contest.
Mycket känsligt och skört framför Anna sin ballad ”This is My Life”.
Anna lyser mer än de röda ljusen i tusental omkring henne. Samlad press är imponerad av Sveriges bidrag, det är tydligt.
Och på presskonferensen efteråt strålar det än mer om den unga jäntan från Nyköping. Plötsligt märker jag hur ett stort, brett leende fyller upp mitt ansikte. Anna förmedlar en enorm värme och glädje.
Och det kommer att märkas i tv-rutorna ikväll. TV-produktionen kring Annas nummer är mycket snyggare än i Melodifestivalen och givetvis kommer man att ha ljusstavar i publiken.
Nya Åland är en av fem som får en kort exklusiv intervju med Anna. Vi sitter i ett litet intervjurum på tu man hand. Jag berättar vilket intryck hon gett.
– Vad roligt att du säger det. Jag försöker bara vara mig själv, bemöta människor med respekt och göra det på scenen som jag älskar mest, säger hon.
Anna håller inte med om att årets Eurovision Song Contest skulle hålla låg nivå.
– Det är ovanligt hög klass på sångarna i år. Jag har inte hört någon falsksång. Själv gillar jag Belgiens, Georgiens och Tysklands bidrag. Det är musik som jag kommer att lyssna på även efter tävlingen, säger hon.
I papperstidningen kan du läsa mer om Annaoch alla de andra deltagarna i kväll.


DAVID LINDSTRÖM