DELA

Grace döpt i ekologisk champagne

Svenska konstnären Ann-Charlotte Nordström döpte under söndagen Viking Grace i fartygets egna ekologiska champagne.
– Jag önskar dig lycka och välgång på färden, sade gudmodern innan hon klippte bandet och flaskan krossades mot fartygets skrov.
Efter två års planering och byggande var det under söndagseftermiddagen dags för Viking Lines m/s Grace att döpas. Ceremonin började med ett tal av informationschefen Johanna Boijer-Svahnström som berättade om båtdopets historia och hon lämnade sedan över till Viking Lines vd Mikael Backman.
– Jag vill tacka alla som har varit en del av den här mycket spännande och givande resan, sade Backman innan han presenterade fartygets gudmor Ann-Charlotte Nordström.
Ann-Charlotte Nordström är konstnär och fru till styrelseledamoten Lars G Nordström. Viking Line har enligt Backman en tradition att utse ägarnas och styrelsemedlemmarnas fruar till gudmödrar till nya fartyg och så blev det även denna gång. Det enda undantagen är dopet av XPRS då finländska sångerskan Paula Koivuniemi fick äran.
– Jag känner mig hedrad, sade Ann-Charlotte Nordström och klippte sedan bandet som släppte flaskan med ekologisk champagne från fartygets egna märke mot skrovet.
Strax efter dopet lyckades Nyan få en pratstund med en lättad och glad Mikael Backman.
– Jag är mycket nöjd och det känns otroligt skönt. Nu ska jag åka med Grace till Stockholm och tillbaka under jungfrufärden. Vi blir cirka 750 den här sträckan och från Stockholm i morgon har vi räknat med 300 till, så drygt tusen passagerare blir vi på morgondagens sträcka Stockholm–Åbo.