DELA

Göran Lindholm lämnar ÅAB-styrelsen

Ordförande Göran Lindholm och medlem Per Axman lämnar Ålandsbankens styrelse, det står klart efter att nomineringskommittén i banken presenterat förslag till ny styrelse inför bolagstämman på torsdag den 19 april. Båda var nominerade men har nu valt att återta sin kandidatur.
Såhär skriver ÅAB i ett pressutskick:
Göran Lindholm har suttit med i Ålandsbankens ledande organ sedan 1999.
– I ett tidigare skede accepterade jag att kandidera för ytterligare ett år i Ålandsbankens styrelse. Sedan dess har jag reflekterat över min arbetssituation och min privata situation, säger Göran Lindholm och fortsätter:
– De senaste åren har varit utmanande tider och det har krävt allt mer resurser av mig för att fullgöra mitt uppdrag i Ålandsbanken. Jag har funderat och kommit fram till att som det nu är har jag svårt att ge den tid och de resurser som krävs för att göra ett fullgott arbete i banken.


”I gott skick”
– Under det senaste året har banken genomfört flera stora projekt för att möta den förändrade finansmarknaden. Jag upplever att banken nu är i gott skick att möta framtiden. Därför är det en lämplig tidpunkt för mig att lämna styrelsen och jag är övertygad att den nya styrelsen och ledningen kommer att göra ett gott jobb, säger Göran Lindholm i pressmeddelandet.


Sverigesatsningen
Styrelseledamoten Per Axman har bland annat haft uppdraget att jobba med Sverigerörelsen. I samband med att Leif Nordlund och Göran Lindholm som rekryterade honom väljer att sluta i styrelsen så har Per Axman beslutat att ej ställa upp för omval.
För att få kontinuitet i styrelsen har Agneta Karlsson omprövat sitt nej till omval och nu beslutat att stå till förfogande för ytterligare en period i styrelsen.


Övriga
Styrelsen föreslår med anledning av detta att Kaj-Gustaf Bergh, Folke Husell, Agneta Karlsson, Anders Å. Karlsson, Annika Wijkström och Anders Wiklöf väljs till medlemmar i styrelsen.


Läs mer i morgondagens Nyan!

anna.bjorkroos@nyan.ax