DELA

Frontalkrock nära på Lemlandsvägen

En personbil körde på fel sida av vägen och en mötande bil tvingades köra ut på vägrenen för att undvika en frontalkrock nedanför Solberget i Jomala.
Polisen söker nu vittnen till händelsen.

Händelsen ska ha inträffat strax före klockan två under fredagseftermiddagen. En kvinna har anmält till polisen att hon då kom körande längs Lemlandsvägen i riktning från mariehamn mot Kalmarnäs. Nedanför Solberget fick hon möte av en svart bil ”med vinge baktill”.
Den mötande bilens förare körde över på fel sida av vägen så att kvinnan tvingades väja ut på vägrenen för att undvika en kollision, rapporterar polisen. Kvinnan tutade för att göra den mötande bilföraren uppmärksam på vad som var på väg att hända och i sista stund körde sedan föraren i den svarta bilen över till rätt sida av körbanan. Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser vid händelsen.
– Kvinnan har uppgett för polisen att hon hade bilar efter sig och att även det mötande fordonet hade bilar efter sig som borde ha uppmärksammat situationen., skriver polisen på sin hemsida.
Den som har information kan kontakta polisen under helgen på tipstelefon 040 8479 550. Där går det att nå polisen dagtid, mellan klockan 8.30 och 18. Vardagar lämnas tips till anmälningsmottagningen som har nummer 527 117.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle och bilarna på bilden har ingenting med dagens händelse att göra.

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax