DELA

Fotbollen toppar bidragslista

En fjärdedel av de projekt- och evenemangsbidrag som Mariehamn delar ut i vår föreslås gå till fotbollsturneringar.
Drygt 30 får dela på bidragspotten.
IFK Mariehamn fotboll föreslås få drygt 15 400 i evenemangsbidrag för årets alla turneringar. Det är den i särklass största summan som ledamöterna i Kultur- och fritidsnämnden i Mariehamn skall ta ställning till på sammanträdet i morgon.
Nästan 40 olika föreningar och arrangörer har lämnat in ansökningar. Bland de högre beloppen finns också IFK Mariehamn ishockey som föreslås få drygt 6 500 euro för sina turneringar.
Filmklubben Chaplin föreslås få 4 000 för filmfestivalen Vera och Kulturföreningen Katrina lika mycket för sitt kammarmusikevenemang.
Det största projektbidraget, 2 300 euro, går enligt förslaget till Teaterföreningen i Mariehamn för 100-års jubileet som hölls i februari. Swingskeppet föreslås få 2 200 euro för Sommarswing Åland i juni, juli och augusti.
Föreningen Teater Alandica ansöker om sammanlagt 13 000 euro men föreslås få 5 000 för tre olika uppsättningar, Nachspiel, Shirley Valentine och Vildmajoren.
Stadsvandringarna, som ordnas av Byggnadsvårdssällskapet på Åland, får enligt förslaget 2 000 euro och Emmaus evenemang på Kulturnatten lika mycket.
Flera ansökningar får avslag, bland annat Ålands idrott som vill ha evenemangsbidrag för Idrottsgalan i år, 2015 och 2016.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen