DELA

Försäkringsbolag startar moppeskola

En konstnadsfri kurs för unga som vill börja köra moppe, där både teori och praktisk övningskörning ingår, startas nu av Ålands ömsesida försäkringsbolag, Ömsen, i samarbete med Ålands trafikskolor.
I ett pressmeddelande berättar försäkringsbolaget att kursen riktar sig främst till ungdomar som fyllt 14 år och som tänker ta moppekort, men även den som nyligen tagit kortet och känner att man vill ha mer övning är också välkommen med.
Den så kallade ”moppeskolan” innehåller två timmar teori, en timme manövreringsövningar på flygfältet i Sviby och därtill körutbildning i trafiken med ledare, för den som fyllt 15 år.
– Vi har sett ett stort behov av ökad teoretisk kunskap och mer manöverträning innan mopedisterna ger sig ut i trafiken, säger Stefan Karlsson, trafikskadereglerare på Ömsen.

Start i maj
Enligt pressmeddelandet planeras första moppeskolkursen i maj, innan moppesäsongen kommer igång på allvar. Den exakta tidpunkten är dock ännu lite öppen.
– Moppeskolan riktar sig till våra kunder och ger deltagarna reducerad premie på mopedens trafikförsäkring under ett år, tillägger Stefan Karlsson.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos