DELA

Förlängt kontrakt för mv Miranda

Fem av Godby Shippings sju fartyg är nu kontrakterade på relativt lång tid.
– Det känns som att det går åt rätt håll nu, säger vd:n Dan Mikkola.
Barcelonarederiet Acciona Trasmediterranea (Trasmed) förlänger sitt tidsbefraktningsavtal med Godby Shippings roro-fartyg mv Miranda. Inklusive option sträcker sig kontraktet till slutet av 2014.
Det är ett välkommet besked för Dan Mikkola. Möjligheten finns att Trasmed vill förlänga ytterligare men det klarnar troligen först framåt hösten.
– Det är klart att vi försöker få långa kontrakt med kunderna. Vi vill inte hoppa från den ena till den andra om det går att undvika, säger Mikkola.
Miranda seglar på Medelhavet mellan Barcelona, Valencia, Palma och Ibiza.
– Lasten i containrarna är jämförbar med sånt som transporteras till Åland med Fjärrvägen, Viking Line eller Tallink Silja. Det allt från elektronik och tidningspapper till livsmedel, konstaterar Dan Mikkola.
Godby Shipping förlängde nyligen avtalet om befraktningen av roro-fartyget Midas med ett av världens största containerrederier, CMA CGM. Avtalet sträcker sig nu till april 2015 och båten kör i Karibien. I februari kom även beskedet att man landat ett längre kontrakt för Link Star. Mellan mars och december befraktas fartyget av det norska storrederiet Nor Lines.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Kullman