DELA

Förändringens vind blåser på Ålcom

Det är mycket på gång inom Ålcom just nu. En ny vd ska anställas, affärsutvecklaren slutar och förhandlingarna om ReTv fortsätter.
– Ålcoms framtid ser bra ut, säger styrelseordförande Stefan Olofsson.
I mitten av månaden går ansökningstiden för vd-tjänsten ut. För tillfället har Ålcom – som är en hopslagning av det gamla företaget med samma namn och Ålands mobiltelefon – ingen vd överhuvudtaget. Conny Rosenberg var tidigare vd för Ålcom medan Ålands mobiltelefon inte hade någon vd vid tiden för hopslagningen. De uppgifterna skötte styrelsen, säger Stefan Olofsson.
– Vi har skött vd-skapet sedan Conny slutade. Samtidigt har vi konstaterat att det har blivit ett ganska stort bolag som behöver en vd.
Den 15 mars går ansökningstiden ut.
– Så det är för tidigt att säga något men vi har fått en del intressanta förfrågningar. Det ser riktigt bra ut.
Förutom att företaget behöver en ny vd, ska dessutom Ålcoms affärsutvecklare Hasse Holmström sluta. Olofsson vill inte kommentera Holmströms val att säga upp sig, men han säger att det inte ligger någon konflikt i grunden.
– Absolut inte. Jag tror att Hasse är en entreprenör som kanske vill prova på något annat.
Vad betyder det för Ålcom att Holmström slutar?
– Jag tror inte att det är så dramatiskt det heller. Det är ju så att i den mån vi behöver hans hjälp så ställer han säkert upp.
Rekryteringen av en ny affärsutvecklare har inte kommit igång, säger Olofsson.
– Vi rekryterar ju en ny vd nu och vi ska göra det först, sen får vi se vad som händer efter det.
Den sista februari stängde Ålcom ner sin ReTv efter påtryckningar från SVT, TV4, Yle och den finländska upphovsrättsorganisationen Kopiosto. Avbrottet i ReTv-tjänsten har inte inneburit något lönsamhetsbortfall för Ålcom, säger Olofsson.
Läs mer i tisdagens Nya Åland!

Minna Wallén

minna.wallen@nyan.ax