DELA

Föräldrar utan lekpark till hösten

Eftersom för få barn anmält sig väljer Folkhälsan i Mariehamn att inte öppna Lindans lekpark i höst.
Det blir för dyrt, menar man.
Det är runt ett tiotal barn som saknas för att kunna driva Lindan, enligt Eva Johansson på Folkhälsan i Mariehamn. Men antalet anmälda barn på lekparkerna i Mariehamn är generellt för litet, och att ha tre stycken öppna samtidigt skulle helt enkelt göra att verksamheten inte gick runt, säger hon.
– Det är betydligt mindre anmälda barn i år än det varit förut. Skulle det vara fullt i de andra parkerna är det en sak, men vi har för få barn i alla lekparker just nu.


Tillfälligt
Eva Johansson beklagar det faktum att man bara kan erbjuda två lekparker i höst, men säger att Folkhälsan i Mariehamn är redo att öppna Lindan så fort förutsättningar finns. Vikten av att som småbarnsförälder ha en lekpark i närheten av bostaden är något man noterat, säger hon.
Men tills vidare kommer alltså de småbarnsföräldrar som brukade gå till Lindan att behöva ta sig till Backeberg eller Västernäs, där de andra lekparkerna ligger. Stängningen av Lindan är dock tillfällig och ingen personal har sagts upp, betonar Eva Johansson.
Varför är det så få som anmält sina barn till lekparkerna, tror du?
– Det är svårt att säga, men många börjar ju dagis tidigare av olika anledningar.
Eva Johansson påminner om att Folkhälsan i Mariehamn är en liten förening som driver verksamhet på uppdrag av Mariehamns stad. Därför har man heller inte har möjlighet att skjuta till mer pengar till lekparkerna, menar hon.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson