DELA

Föglö kommun ska få ny slogan

Totalt 24 bidrag lämnades in när Föglö utlyste en tävling för att få fram en ny slogan för kommunen. Fyndet av champagnevraket hade inspirerat sloganmakarna, men ”Föglö – Sundens och fjärdarnas ö” är förslaget som fullmäktige ska ta ställning till.
”Ett trivsamt Föglö med balanserad ekonomi och god service” är det som i dagsläget kan betraktas som Föglö kommuns slogan på hemsidan, men nu ska det bli ändring.
Kommunen har utlyst en tävling för att få fram en ny slogan och totalt lämnades det in 24 förslag. En kommitté har gått igenom förslagen och valde ut ”Föglö – fint som champagne!” som sin favorit.
Som alternativ gav man även följande:
”Föglö – Sundens och fjärdarnas ö”
”Föglö – Fågelön i havet”
”Föglö – Skärgårdsidyll nära dig!”


Omröstning
Frågan ledde till omröstning i kommunstyrelsen mellan kommundirektörens/kommitténs förslag ”Föglö – fint som champagne” och ordförande Torsten Sundblom, med understöd av Beatrice Sjöberg, förslag ”Föglö – Sundens och fjärdarnas ö”.
Sundbloms förslag vann med röstsiffrorna 3-0 och en nedlagd röst, och således kommer det att vara kommunstyrelsens ståndpunkt. Frågan avgörs dock av kommunfullmäktige när de har möte på torsdagskvällen.

Anna Björkroos