DELA

Flera skadade i trafikolyckor

Två trafikolyckor inträffade i dag morse och på förmiddagen, båda på landsväg 3.

-Det är ruggigt halt på vägarna, varnar Henrik Olofsson, ansvarigt befäl.


Den första olyckan skedde kvart över 8 på stora vägen i Lemland Rörstorp. Olyckan orsakades av föraren i en terränglastbil, en stadsjeep modell större, som var på väg österut mot Lumparland. Föraren förlorade kontrollen över fordonet i blixthalkan strax öster om Rörstorp gamla skola och sladdade enligt vittnen först över vägen och ner i diket till vänster där den voltade två gånger och sedan upp igen och över till rätt körfält där den stannade på taket.
Föraren i en pickup som körde efter terränglastbilen hann stanna på vägen innan lastbilen kom upp ur diket och över vägen, men föraren i en liten personbil som körde efter pickupen hann inte stanna utan krockade med pickupen.
Efter personbilen kom ytterligare en personbil, en farmare, som hann bromsa in vid vägkanten.
Två ambulanser larmades till olycksplatsen. Också Lemlands FBK fanns på plats.
Två personer – föraren i stadsjeepen och förareni den lillapersonbilen – fördes til sjukhus med ambulans för kontroll. Båda var vid medvetande.

Vägen var avstängd under den dryga halvtimme det tog at städa upp på körfälten. 

Ny trafikolycka

Två timmar senare, 20 över 10, kom larm om en ny trafikolycka, den här gången i Jomala Önningeby. Föraren i en personbil körde av vägen i halkan i svackan på raksträckan strax väster om sågen och hamnade på taket.

Föraren fördes till sjukhus för kontroll. Jomala FBK deltog i arbetet. 

Annika Orre

annika.orre@nyan.ax