DELA

Fiskare föll i vattnet utanför Lemland

Sjöbevakningen fick rycka ut på söndagsmorgonen efter att en fiskare hamnat i vattnet väster om Lemland. En flytoverall och en torr mobiltelefon blev troligen hans räddning.

Så här skriver Sjöräddningscentralen i Åbo i ett pressmeddelande:
”Sjöräddningscentralen i Åbo fick på morgonen 16.3.2014 ett meddelande om att en fiskare fallit i vattnet på Åland väster om Lemland. Den starka vinden på området hade överraskat båtföraren och båten hade fyllts med vatten. Personen hade själv förmått sig att ta sig till stranden med båt, men var nedkyld och hade inget ställe att ta sig i skydd för kylan.
Mobiltelefon hade hållits torr trots incidenten och han kunde själv ringa efter hjälp. Till uppdraget alarmerades Mariehamns sjöbevakningsstation som senare kunde hitta personen på Tveggskär för transport till Mariehamn. Båtföraren var inte av behov av vård och kunde själv promenera till sitt hem.
Personen hade en flytoverall på sig. Troligen hade hypotermin varit grav utan overall.”

Sjöräddningscentralen påminner också om vikten av rätt kläder och att man är väl förberedd när man ger sig ut till sjöss.
– I det här fallet hade man utrustat sig väl och skyddat sin telefon. Utan dessa handlingar hade slutresultatet kunnat se annorlunda ut.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Minna Wallén
minna.wallen@nyan.ax